Over

Maak een
afspraak
Contact

Mariëlle van der Giessen is ruim 20 jaar advocaat en sinds 2013 gecertificeerd MfN-mediator.
Ook als advocaat geeft ze de voorkeur aan het onderling overleg boven een procedure bij de rechter.

Historie

Mariëlle van der Giessen is ruim 20 jaar advocaat en sinds 2013 gecertificeerd MfN-mediator. Ook als advocaat geeft ze de voorkeur aan het onderling overleg boven een procedure bij de rechter. Ze is lange tijd werkzaam geweest bij een middelgroot advocatenkantoor in het Groene Hart, waarvan geruime tijd als partner en lid van het dagelijks bestuur van de maatschap met de portefeuille personeelszaken. Sinds een aantal jaren voert ze haar eigen mediationpraktijk MAAT Mediation en voert ze haar advocatenpraktijk uit als partner bij Vermeeren Advocaten. Mariëlle geeft verder als advocaat-trainer les in communicatievaardigheden aan de Beroepsopleiding Advocatuur.

Methode

Haar methode van mediation begeeft zich op het snijvlak van mediation en coaching. Haar methode gaat nog een stap verder dan de reguliere mediation met als doel het creëren van meer zelfbewustzijn en innerlijke rust. Hierdoor komen partijen sterker uit een conflict. Mariëlle heeft de afgelopen jaren veel gereisd (Egypte, Siberië, India). Ook heeft zij een intensieve coachingsopleiding gevolgd alsmede diverse workshops en trainingen gevolgd op het gebied van persoonlijk leiderschap, bewustzijn en energetische therapie. Deze reizen en opleidingen hebben haar inzicht in de dynamiek tussen mensen in een conflict verdiept, waardoor ze haar eigen unieke mediationmethode heeft ontwikkeld.

Lees meer over de werkwijze

"Als je in staat bent een conflict te creëeren, Dan ben je ook creatief genoeg om het op te lossen."

Drive

“Ik ben altijd geïntrigeerd geweest door de vraag hoe het komt dat mensen met elkaar in een conflict raken en wat vervolgens de dynamiek van zo’n conflict is. Vanuit mijn ruime ervaring als advocaat heb ik gezien dat procederen zelden tot een bevredigende oplossing voor beide partijen leidt. Bovendien kost procederen veel tijd, geld en negatieve energie.

Van nature heb ik het talent om mensen in conflict weer met elkaar te verbinden. Dat doe ik door ze hun eigen gekleurde bril af te laten zetten en anders te laten kijken naar de ander. Iedereen beleeft de wereld namelijk vanuit zijn/haar eigen werkelijkheid. En als die werelden niet stroken met elkaar, ontstaan er misverstanden.

Daardoor is elke scheiding of arbeidsconflict eigenlijk een uitnodiging tot zelfreflectie. De partij waarmee je in conflict bent, spiegelt namelijk een aspect van jezelf dat je liever niet wilt zien. Deze persoon drukt als het ware op jouw ‘rode knop’. Als je in staat en bereid bent om je eigen gekleurde bril af te zetten en vervolgens in die spiegel te kijken, kan een scheiding of ontslag zelfs een verrijking voor je opleveren. Je wordt je bewust van je ‘rode knop’, waardoor je in de toekomst minder snel in een soortgelijk conflict terecht zult komen, of -als dat wel gebeurt- er beter mee om kunt gaan.

Het is mijn drive om deze conflictoplossing op een diepere laag vorm te geven. Het conflict is enkel een aanknopingspunt, het topje van de ijsberg. Maar onder water zit de onbewuste verbinding met je ex-partner, baas of werknemer. En als je inziet welke verbinding dat is, is het conflict snel uit de wereld.”

 

Direct een afspraak maken