Mediation

Maak een
afspraak
Contact

Uit elkaar/ Echtscheiding

Als je besluit om te gaan scheiden wil je vooral dat dit zo min mogelijk impact heeft op de kinderen. Maar je wilt ook goede financiële afspraken maken met elkaar, zodat je weer snel een nieuwe start kan maken. Dat geldt uiteraard ook als je niet met elkaar gehuwd bent en besluit uit elkaar te gaan.

Waarom is dit vaak zo lastig? Omdat allerlei gevoelens en emoties in de weg zitten. Je hebt niet voor niets besloten om uit elkaar te gaan. Dat onderliggend gevoel van irritatie, frustratie of gekwetst zijn, wordt in de scheiding vaak uitvergroot.

In mediation ga je met elkaar aan tafel onder mijn begeleiding om met elkaar een open en eerlijk gesprek te voeren. Ik zorg voor een veilige setting en schep de ruimte zodat je naar elkaar kunt uitspreken wat nu echt in de weg zit en wat nodig is om goed uit elkaar te kunnen gaan.

Verhalen uit de praktijk
Werkwijze

"Je kunt de ander niet veranderen; wel hoe je zelf met de ander omgaat."

Arbeidsmediation

Een conflict in een werkrelatie ontstaat bijna altijd door een miscommunicatie. Als werknemer voel je je mogelijk niet gewaardeerd en als werkgever ben je waarschijnlijk geïrriteerd omdat de werknemer niet aan jouw verwachtingen voldoet. Indien dit niet goed en op tijd wordt uitgesproken, is er een conflict. In veel gevallen leidt dit tot een ziekmelding van de werknemer. Gevolg is dat een lange onzekere tijd voor werknemer en werkgever aanbreekt met negatieve energie voor beiden en ongewenste kosten voor de werkgever.

Door te kiezen voor mediation ga je met elkaar een open en eerlijk gesprek aan onder mijn begeleiding. Dat komt de gezondheid van de werknemer meestal direct ten goede. Bovendien haalt het de onderlinge spanning, ook binnen het bedrijf, weg. Het voordeel is verder dat je samen afspraken op maat kunt maken. Tenslotte neemt een mediationtraject over het algemeen minder tijd in beslag en is dus meestal goedkoper dan een procedure bij de rechter.

Verhalen uit de praktijk
Werkwijze