Voorjaarsaanbod: evaluatie van het ouderschapsplan

De lente is begonnen. Dat staat voor een nieuw begin. Langzaam worden de dagen weer langer en ontluikt de natuur.

Ook na een echtscheiding, breekt na een moeilijke en donkere periode weer een nieuwe fase aan. Een soort van lente in je leven. Er is dan weer ruimte om nieuwe plannen te maken en te genieten van de leuke dingen die het leven te bieden heeft.

Maar is na je scheiding de lente in jouw leven ook inderdaad aangebroken?
Heb jij die nieuwe start in je leven al kunnen maken?

Misschien ervaar je nog steeds onderlinge irritaties of frustraties met je ex over de afspraken die zijn gemaakt. Maar het kan ook zijn dat er inmiddels veranderingen zijn opgetreden in jullie levens, bijvoorbeeld ander werk of ander inkomen, waardoor bijvoorbeeld de contactregeling met de kinderen niet meer optimaal loopt. Of je hebt misschien het gevoel dat het afgesproken kinder- of partneralimentatiebedrag niet meer klopt.

Blijf daarom goed met elkaar afstemmen.
Het mooiste is het natuurlijk wanneer je de afspraken over de kinderen en de alimentatie steeds met elkaar kunt blijven afstemmen. Maar lukt dat niet, blijf dan niet de irritatie of frustratie die je daarover voelt telkens onder het vloerkleed schuiven. Alles hoopt zich dan op en komt er een keer uit in de vorm van een fikse aanvaring of ruzie. En dan wordt het steeds lastiger om alsnog met elkaar in gesprek tot een oplossing te komen.

Daarvoor heb ik een aantal tips:

1. Bespreek de punten die je niet lekker zitten op het juiste moment. Daarvoor is belangrijk dat je zelf goed in je vel zit en dus niet geïrriteerd, boos, gekwetst etc. bent.
2. Zorg dat de kinderen er niet bij aanwezig zijn.
3. Kies een goede plek, waar je voldoende rust en allebei even de tijd hebt om elkaar te spreken. Dus niet op de stoep bij de voordeur nadat de kinderen zijn gehaald of gebracht.
4. Geef de boodschap vanuit jezelf en dus zonder een verwijt naar de ander te maken. Dus bijvoorbeeld: “Ik heb gemerkt dat er verschillen zijn in de manier waarop wij met de kinderen omgaan. Ik heb daar moeite mee, omdat ik zie dat de kinderen daar last van hebben. Zie jij dat ook?”. In plaats van: “De manier waarop jij met de kinderen omgaat zorgt voor onrust en ik wil dat dat verandert.”.

Lukt het toch niet? Maak dan gebruik van mijn voorjaarsaanbod evaluatie na scheiding.

Ik help je graag om samen met je ex-partner de gemaakte afspraken nog eens te evalueren en, als het nodig is, om deze bij te stellen.

Wat houdt dat in?
– Een of twee mediationgesprekken met jou en je ex-partner op mijn kantoor;
– Indien je dat prettig vindt kan ik eerst apart met ieder van jullie spreken;
– Ik leg de nieuwe afspraken voor jullie vast in een rechtsgeldig document.

Wat zijn de kosten? Ik maak met jullie een vaste prijsafspraak, rekening houdend met jullie financiële situatie. Kijk op de website van de Raad voor Rechtsbijstand onder het kopje ‘mediation’ of je hiervoor in aanmerking komt: https://www.rvr.org/nieuws/2017/december/inkomen-vermogen-en-eigen-bijdrage-2018.html 

Maak een afspraak via het contactformulier of stel je vraag: https://www.maatmediation.nl/contact/

Ik wens je verder een hele fijne lente!

Hartelijke groet,

MAAT Mediation
Mariëlle van der Giessen | MfN scheidingsmediator