Corona-tijd, uitdaging of kans voor je relatie?

Wat een bijzondere en intense tijd is dit! Deze stilstand die ook mij ineens trof, heeft me doen afvragen wat ik nu in deze tijd kan betekenen. Hoe kan ik helpen en mijn kwaliteiten als scheidingsmediator, advocaat en coach inzetten?

Door het Corona-virus zit ineens heel Nederland thuis. Hierdoor zijn heel veel stellen en gezinnen ineens 24/7 bij elkaar. Anders dan een vakantie is er geen of weinig afleiding buiten de deur. Geen terrasje pikken, naar een pretpark of dierentuin, maar hooguit een stukje wandelen, een boek lezen, tv kijken en kinderen die eindeloos gamen op hun telefoon kijken, zich vervelen, of, in het beste geval, weer eens buiten spelen. Gelukkig pakken de scholen het online onderwijs op en hoor ik in mijn omgeving dat ouders toch een bepaalde dagstructuur proberen aan te brengen. Met name pubers hebben de neiging lang in bed te blijven en eindeloos te appen en met social media in de weer te zijn. Dat stelt ouders voor de nodige uitdagingen.

Voor veel gezinnen is deze periode een uitdaging, maar ook een kans. Misschien waren er al wat barstjes in de relatie en geeft deze periode een kans om nu echt de tijd voor elkaar te nemen. Zonder de afleiding en stress van het werk en de mallemolen van het gewone dagelijkse leven, is er nu tijd om eens echt met elkaar te praten. Wat ging er de afgelopen tijd nu niet lekker? Waar leken jullie elkaar uit het oog te verliezen? Welke irritaties speelden er?

Probeer uit de angst te blijven en vertrouwen te voelen. Ziek zijn is een signaal van de ziel. De hele wereld krijgt nu een duidelijk signaal en wordt opgeschoond. Het is geen gemakkelijke tijd, maar onder elke crisis schuilt uiteindelijk een geschenk. Wat dat geschenk is zal de tijd leren. Eerst zullen we met z’n allen door deze crisis heen moeten.

Benut deze bijzondere en intense tijd vooral ook om elkaar opnieuw te ontmoeten en te verbinden met elkaar.

Heb je daar hulp bij nodig?

Dan ben ik heel graag bereid om je telefonisch of door middel van videobellen daarin te begeleiden en te coachen. Ik help je met vragen als: Hoe kan ik het gesprek met mijn partner het beste aanpakken? Hoe ga ik om met de irritaties? Wat is nodig om de komende periode in meer harmonie met elkaar door te brengen? Hoe ga ik om met mijn gevoel van spanningen en angst? Ik doe dat met LIEFDE en GRATIS.

Mocht je toch met elkaar besluiten om te gaan scheiden, geef ik ook graag mijn hulp door een online oriënterend gesprek, waarin ik jullie allebei alvast op weg kan helpen. Ook dat kost niets.

Wil je contact stuur me dan een PB of kijk op mijn website voor mijn contactgegevens: www.maatmediation.nl.